Ukoliko imate neko pitanje prije kupovine slobodno nam se javite.
Site language: Site language: English English

Podesite Microsoft Outlook za e-mail hosting sa vašom domenom

недеља, 02 март 2014 | Pregledi: 2796

U uvome upustvu pokazaćemo Vam kako da kreirate e-mailove sa vašom domenom (@mojadomena.com) pomoću Microsoft Outlook-a (ex. Microsoft Hotmail).

Prvo što Vam je naravno potrebno jeste da imate registrovanu domenu.

Korak 1

Idite na https://domains.live.com/Signup/SignupDomain.aspx i upišite naziv vašeg domena u polje i ne zaboravite da izaberete: "Set up Outlook.com for my domain" nakon čega kliknite na dugme "Continue".

Korak 2

U ovome koraku morate da podesite administratora domene. Preporučujemo da koristite već postojeći račun. Kliknite "Sign in with an existing Microsoft account" pa kliknite opet na dugme "Continue" da se prijavite sa vašim postojećim računom. Takođe, možete kreirati novi outlook.com račun ukoliko nemate ni jedan.

Nakon prijave u vaš račun, Microsoft će Vas pitati da pregledate podešavanja i prihvatite Uslove korišćenja klikom na dugme "I Accept".

Korak 3

Nakon klika na dugme "I Accept" otvoriće Vam se novi prozor sa podacima za verifikaciju domene i podešavanja e-maila.

Sada je potrebno da verifikujete da ste vlasnik domene. Logujte se u svoj cPanel nalog i u kategoriji "Mail" kliknite na "MX Entry".

U prozori koji se otvorio potrebno je da kopirate podatke koje ste dobili nakon klika na dugme "I Accept" tako što ćete u polje "Priority" upisati 10, a u polje "Destination" upisati MX server sa domains.live.com koji piše tamo nakon čega je potrebno da kliknete na dugme "Add record". Takođe izaberite pod "Email Routing" opciju "Automatically Detect Configuration (recommended)".

Kada domena bude verifikovana, dobićete zeleno svjetlo i pisaće "Active"

Korak 4

Kada vaša domena bude verifikovana i aktivna, u kontrolnoj ploči kliknite na domenu na kojoj želite da kreirate e-mail/račun. Pojaviće se forma u kojoj je potrebno da podesite neke informacije:

  • Account name - naziv računa kojeg želite kreirati, pojavljuje se prije @mojadomena.com
  • First name - Upišite ime
  • Last name - Upišite prezime
  • Password i Reenter password - Ovde je potrebno da upišete šifru za račun koji kreirate

Klikom na "Ok" kreiraćete Vaš nalog. Da se prijavite u njega potrebno je da idete na: http://outlook.com gdje ćete se prijaviti sa e-mailom koji ste kreirali i šifrom koju ste upisali prilikom kreiranja računa.

Vrati na listu

Kategorije baze znanja

Izaberi jezik